Zasady nawiązania współpracy
Na tym etapie jeszcze nie musisz podejmować ostatecznej decyzji o nawiązaniu współpracy. Na początku podpisujemy umowę przedwstępną, co pozwala nam przejść do dalszych prac nad budowaniem współpracy franczyzowej – umowa jest niezbędna, byśmy mogli podzielić się z Tobą dalszymi informacjami na temat naszego modelu biznesowego.
Po jej podpisaniu przechodzimy do kolejnego etapu, jakim jest biznes plan ukierunkowany na pączkarnię w Twojej lokalizacji oraz przeprowadzenie szczegółowej analizy biznesowej. Musimy sprawdzić, czy nasza współpraca ma szanse finansowego powodzenia i jest to bardzo ważne dla obu stron.
Co ważne, na tym etapie służymy Ci radą i wyjaśnieniem, ponieważ wiemy, że możesz mieć nadal wiele pytań odnośnie prowadzenia punktu Pączkarni Manufaktura. Zależy nam też, aby nasi partnerzy świadomie podejmowali decyzję o wspólnym biznesie.
Tak, zakładamy pączkarnię!
Gdy mamy już wszystkie dane z analiz, a ich wynik jest pozytywny, możemy podpisać umowę franczyzową i dokonać ostatecznych formalności, po których przystępujemy do tworzenia punktu z pączkami. Służymy Ci naszym doświadczeniem, radą i aktywną pomocą.
W czym Ci doradzamy?
- tworzenie binesplanu
- poszukiwania punktu lokalowego
- dokumentacja dla urzędów: projekt architektoniczny wnętrza i plan budowy/remontu
Dostarczamy także maszyny, które są wymagane, by móc produkować i wypiekać pączki, a także wszelkie urządzenia, które standardowo funkcjonują w naszych lokalach.
Ile to trwa?
Odpowiedź na to pytanie nie jest jednoznaczna, ponieważ w grę wchodzi wiele czynników, jak choćby przystosowanie lokalu, który wybierzesz. Praktyka pokazuje, że minimalny czas potrzebny na otwarcie punktu to miesiąc, a przeciętnie trzeba liczyć się z okresem dwóch miesięcy.
Szkolimy Cię!
Dzielimy się naszym doświadczeniem tak w prowadzeniu biznesu, jak i w pracach cukierniczych i zapewniamy możliwość rozwoju i zdobycia wiedzy niezbędnej do tego, by prowadzić pączkarnię. Dlatego też certyfikujemy każdego franczyzobiorcę.
Wyróżniamy trzy rodzaje szkoleń. Pierwszy odbywa się na samym początku, w okresie, gdy pączkarnia powstaje, i polega na przekazaniu informacji na temat prowadzenia Pączkarni Manufaktura oraz pomocy i nadzorze nad uruchomieniem lokalu.
Drugi typ szkolenia to szkolenie dla Ciebie i Twoich pracowników, byście mogli bez przeszkód realizować procedury związane z tworzeniem i wypiekiem pączków oraz obsługą klientów Pączkarni Manufaktura.
Trzeci typ szkolenia to stałe doskonalenie naszych franczyzobiorców, intensywnie prowadzone w pierwszych miesiącach funkcjonowania pączkarni i ukierunkowane na szlifowanie dotychczas zdobytych umiejętności.
Dla tych, którzy chcą dzielić z nami słodką pasję, mamy propozycję:
ZOSTAŃ NASZYM PARTNEREM BIZNESOWYM