Jak zaczęliśmy?
Wszystko zaczęło się od pasji do pieczenia, która następnie zamieniła się w pasję do cukiernictwa połączoną z profesjonalną edukacją i ciągłym doskonaleniem się w tej dziedzinie. Te umiejętności pozwoliły nam pracować nad recepturą pączków. Dążąc do celu braliśmy pod uwagę smak, tradycję oraz opinie bliskich. Długo pracowaliśmy nie tylko nad ciastem, ale także nad nadzieniami, łącząc tradycję z nowymi smakami i przyprawami. W ten sposób narodziła się ostateczna wersja receptury, która dziś jest pieczołowicie strzeżoną tajemnicą.
Jak działamy?
Działamy na zasadach franczyzy. Pozyskujemy partnerów biznesowych i prowadzimy ich przez cały proces zakładania pączkarni, a następnie uczymy ją prowadzić oraz wypiekać pączki. Stworzyliśmy procedury, które powodują ułatwienia organizacyjne w prowadzeniu działalności Pączkarnia Manufaktura. Oprócz tego prowadzimy dla naszych franczyzobiorców szkolenia: z podstaw prowadzenia naszej działaności, z procesu technologicznego obróbki ciasta, itp. Na co dzień pozostajemy w ciągłym kontakcie z franczyzobiorcami, doszkalamy ich oraz czuwamy nad jakością produktów.
Co jest dla nas ważne?
Przede wszystkim tradycja. Pączki w polskiej kuchni królują od wieków, a smak tego wyjątkowego ciasta i nadzienia znamy wszyscy. To dlatego nasz proces technologiczny opiera się na tradycyjnym podejściu i doborze wyselekcjonowanych produktów.
Efekty naszej pracy
Nasze pączki są robione ręcznie. Jeśli byłeś już w jednej z naszych Pączkarni Manufaktura to wiesz, że są tworzone na oczach ludzi. Lubimy tę przejrzystość, ponieważ pozwala nam pokazać, że wkładamy całe serce w naszą pracę. Przez to, że produkujemy pączki własnoręcznie, możemy pozwolić sobie na uzyskanie przeróżnych kompozycji smakowych: od aromatycznego owocowego nadzienia, które rozpływa się na języku, po smakowitą czekoladę, którą wypełniliśmy wnętrze naszych wypieków.
Dla tych, którzy chcą dzielić z nami słodką pasję, mamy propozycję:
ZOSTAŃ NASZYM PARTNEREM BIZNESOWYM